subscribe to my newsletter

* indicates required

View previous campaigns.

Intuit Mailchimp

(c) Lenny Oosterwijk

Prijzen
 • PopDelft Music Awards 2022 voor Join Me In Freedom als Beste Track
 • Mingus-prijs voor Beste Compositie 2021 uitgereikt door Conservatorium Talent Award

Luca Warmer

– Nederlandse Stemkunstenaar – 

Biedt troost door autobiografische composities van klank en ritme

Hallo! Luca hier. Met mijn stem maak ik kunst.
Als zogeheten ‘stemkunstenaar’ beschouw ik mijn lichaam als instrument. Als ik zing, spreek en improviseer ervaar ik vrijheid. Met mijn klanken, ritmes, dichtkunst en muziek probeer ik de ander te raken. De kern van mijn composities is autobiografisch. Deze gebeurtenissen zet ik om in klanktaal zodat ik met de luisteraar kan verbinden, deze weet te raken of in beweging breng. Zingen is voor mij geven, een bindmiddel waarbij je altijd uitgaat van het moment in het nu. Stemkunst kun je niet aanraken, maar is een directe kunstvorm waarbij de energetische communicatie de zintuigen prikkelt. Ik nodig je uit om via mijn stem weer te verbinden met je ware zelf. Ik wil mensen bereiken die troost zoeken en hun eigen kwetsbaarheid durven aan te raken.

Biografie

Stemkunstenaar Luca Warmer is geboren in Delft en hoorde als baby de klanken van Frank Zappa en Keith Jarrett. Op haar tiende begon ze altsax te spelen en rond haar twaalfde wilde ze ook gaan zingen. Muziek schrijven en net zo gepassioneerd en vrij zingen als Nina Simone, Rachelle Ferrell en Carmen McRae, dat is iets ultiems. Een buitenkansje was touren met het koor van The Kyteman Orchestra en projecten van Metropole Orkest.

Momenteel stort ze zich enthousiast in diverse artistieke projecten en treedt op met verscheidene formaties: Revolve (klassiek/jazz), The Royal Croquettes (jaren ’20 jazz) en diverse jazzformaties waaronder een duo met gitarist Jim van de Klundert (jazz) en Nikos Charalambous (jazz/rock/opera) en meerdere improviserende groepen met o.a. Oene van Geel. De concerten met gevestigd pianist Rob Agerbeek trio (jazz) hebben tot 2023 plaatsgevonden.

Met haar eigen combinatie van wereldmuziek, jazz en gedichten zong Luca in haar eigen theaterconcert Appelstroop Met Tranen (met het trio bestaande uit gitarist Paulinho Paes en percussionist Paul van Nispen), waarmee ze troost wilde bieden in troebele tijden en een zekere kwetsbaarheid wilde aanraken. Ook haar experimentele serie Luca’s Lab in Theater Mascini te Amsterdam bracht 9 maanden lang veel mooie samenwerkingen en materiaal te wegen. Momenteel speelt Oh My Jazz, een nieuwe voorstelling over de verhalen van haar muzikale heldinnen, een ode aan de jazz. Samen met pianist Sebastiaan van Bavel en bassist Tomek van Leeuwen tourt deze muzikale voorstelling t/m februari 2025 langs tientallen theaters.

Luca is met lof afgestudeerd aan de Jazz afdeling van het Koninklijke Conservatorium Den Haag en bracht in datzelfde jaar haar debuutplaat Huub uit, waarop ze de dood bezingt en de luisteraar ontroert met autobiografische teksten. Luca zingt, dicht en creëert vanuit haar hart, waar en wanneer ze maar kan.

(c) Sem Rietsap

(c) Sem Rietsap

De laatste tijd ben ik ook vaak solo op het podium te vinden. In een kerk of galerie zing ik aan de hand van persoonlijke verhalen of verbind ik met het lijnen/vormen/kleurenspel uit een schilderij en behandel deze als muziekpartituur. Of ik zing in de natuur waarbij ik gedichten op maat schrijf en voordraag met mijn vocal-processor waarbij de mogelijkheden eindeloos zijn.

CV
 • Oh My Jazz door heel NL – 2O24
 • Luca’s Lab in Theater Mascini, Amsterdam – 2O22/2O23
 • Tour in Cyprus met Nikos Charalambous – 2O22
 • PopDelft Music Awards voor Beste Track – 2O22
 • Appelstroop met Tranen door heel NL – 2O21 t/m 2O23
 • Debuutalbum Huub met twee muziekvideo’s en Gedichtenbundel – 2O21
 • Label Warmer Music – 2O21
 • Mingus-Prijs voor Beste Compositie – 2O21
 • Afgestudeerd met lof aan het Koninklijke Conservatorium Den Haag – 2O21
 • Jong Metropole Orchestra – 2O19
 • Propedeuse aan Fontys Hogescholen voor de Kunsten in Theater – 2O16
 • The Kyteman Orchestra – 2O12
 • Performer in verschillende muziek- en theaterproducties – sinds 2OO9

(c) Lenny Oosterwijk